Laadoplossingen voor meerdere gebruikers

EV’s staan vaak stil op het werk: Het ideale moment om even op te laden. Dankzij onze laadstations kunt u uw elektrische voertuigen gecontroleerd, veilig en gemakkelijk opladen.
Laadoplossingen voor op het werk zijn niet alleen van belang voor het bedrijf op zich. Veilig, performant en gecontroleerd laden met perfecte dienstverlening is tevens van belang voor hun bezoekers en medewerkers, maar evenzeer voor leasingmaatschappijen en autoconstructeurs.

Gepersonaliseerde verrekeningen

Via het Landlord Platform kan de landlord (locatie-eigenaar) voor elk kantoor of appartementsgebouw aparte prijzen instellen voor bepaalde ‘Gebruikersgroepen’, zoals bijvoorbeeld medewerkers, bezoekers, directie,… De landlord heeft in het landlord Platform zicht op alle laadsessies, het verbruik per transactie, de laadtijden en laadsnelheden op zijn/haar laadstations.
Elk van de gebruikers daarentegen ziet alleen zijn/haar eigen transacties in het cardholdersplatform.
Via het back office systeem zorgt EV-Point ervoor dat iedere individuele gebruiker alleen diens eigen transacties hoeft te betalen, op basis van de voor hem/haar gepersonaliseerd ingestelde prijs.

Split billing

Voor bedrijven biedt EV-Point Solutions een totaaloplossing voor alle medewerkers zowel thuis, op het werk als in publieke omgeving. De laadinfrastructuur op de (verschillende) vestiging(en) van het bedrijf, aangevuld met thuislaadpunten voor medewerkers geconnecteerd aan het landlord Platform van het bedrijf. Hierbij is automatische terugbetaling van stroomkosten inbegrepen, evenals een gepersonaliseerde EV-pass voor elke bestuurder van een hybride of EV waarmee kan geladen worden op nagenoeg alle publiek toegankelijke laadpunten in Europa.

Automatische vergoeding van privatief gemaakte stroomkosten

Een werknemer die via zijn werkgever (of derde-investeerder) thuis over een laadstation beschikt en via zijn/haar eigen EV-pasje een bedrijfswagen oplaadt zal deze stroom automatisch vergoed krijgen via het landlord Platform van EV-Point. Dit gebeurt onder de vorm van een “onkostenvergoeding” middels een (fictieve) aankoop van stroom door EV-Point (Aankoopborderel) en (fictieve) doorverkoop aan de werkgever (Verkoopborderel).

Indien een derde op dit laadpunt met zijn/haar wagen oplaadt via zijn/haar EV-Pasje zal de stroom eveneens vergoed worden via het landlord Platform van EV-Point. Hier gebeurt de regeling echter (noodzakelijkerwijs) via facturen. Aan de “derde” wordt een factuur gezonden op basis van de ingestelde prijs, en aan de “medewerker” (Landlord van dit toestel) wordt een creditnota opgemaakt waarna EV-Point tot betaling kan overgaan.

Opgelet ! De BTW over deze creditnota dient rechtstreeks te worden doorgestort aan de BTW-administratie, waardoor de Landlord (medewerker) slechts de netto som ontvangt.

De prijs voor stroom wordt in onderling overleg bepaald tussen werkgever (of de leasingmaatschappij) en de werknemer, en in het landlord Platform worden ingegeven. Iedere gebruiker krijgt in real-time inzage in de laadtransacties, het energieverbruik en de kosten.

Eigen investering of DERDE-investeerder

We proberen laadinfrastructuur zo intelligent mogelijk op te bouwen. We adviseren op basis van de tijdens de voorstudie verkregen informatie. Indien voldaan wordt aan een aantal specifieke voorwaarden dan onderzoeken wij samen met de locatie-eigenaar graag de mogelijkheid om de infrastructuur te laten financieren door een DERDE-investeerder.

Voor het gebruik van de infrastructuur wordt een “Operationele kost” (per kWh) aangerekend door de “Owner” (Investeerder). Deze “Operationele kost” dekt alle kosten van het (de) laadstation(s) zelf inclusief de plaatsing, het Back Office Systeem (authenticatie voor de verschillende gebruikers, autorisatie, monitoring, verrekening en maandelijkse e-facturatie), het onderhoud (zowel curatief als jaarlijks), de kosten voor de GPRS-verbinding, de verzekering (voor het laadstation, de EV, de eRijder, en de locatie-eigenaar), de updates en upgrades, een gratis 0800-lijn,…

De “Stroomprijs” (per kWh) wordt bepaald door de locatie-eigenaar (“Landlord” genoemd). De geconsumeerde stroom wordt vergoed aan de Landlord via het landlord Platform.

Operationele- en Stroom Kosten vormen samen de “Prijs voor de dienst van het laden”.

Dankzij de goede voorbereiding van het dossier kan op de meest voordelige manier de organische groei van het elektrisch wagenpark gevolgd worden, zodat de kosten voor de beschikbare infrastructuur altijd op maat voordelig blijven.

Ontdek onze laadstations

Wallbox Commander 2S

Wallbox Copper SB

Ensto One

Wil je meer informatie betreffende laadinfrastructuur?
Ons team staat voor je klaar!