Laadoplossingen

Bent u een bedrijf, particulier, syndicus, kmo… EV-Point biedt verschillende laadoplossingen op maat aan zodat iedereen volgens zijn eigen rijbehoefte de ideale rijbeleving kan ervaren.
Afhankelijk van de locatie en het gebruik raden we een verschillend type laadstation aan.
Er zijn verschillende laadsnelheden: AC-laden (op wisselstroom) of DC-laden (met gelijkstroom).

AC Laden (Standaard laden)

In het dagdagelijkse leven gebruiken we allen wisselstroom (AC) voor alle elektrische toestellen. Dit gebeurt via een monofasige of een driefasige aansluiting aan het net. Dergelijke netaansluiting is ook perfect om elektrische voertuigen te laden.

De meeste laadstations die je tegenwoordig zult vinden, maken gebruik van AC-laden. De maximale laadsnelheid is 22 kW, afhankelijk van de auto die je bezit, evenals het vermogen dat beschikbaar is voor de oplaadinfrastructuur.

DC Laden

Een wagen laden met gelijkstroom (DC) vergt een ander soort laadstation met transformator en een hoger vermogen (80A of meer). Bij gelijkstroom wordt de stroom rechtstreeks aangesloten op de accu die ook DC is. Dergelijke toestellen zijn hierdoor duurder, maar ze versnellen het laadproces sterk. Dit is de ideale manier om te laden in publiek omgeving zoals op snelwegen.

Loadbalancing

Loadbalancing houdt in dat de laadpaal beschikt over een optie om het beschikbare vermogen te reguleren. Laadbalancering is nodig wanneer u thuis of op het werk uw elektrische wagen wil laden, en tezelfdertijd zorgeloos gebruik blijven maken van al uw huishoud- of kantoortoestellen, zonder uw elektriciteitsaansluiting te overbelasten.

Ontdek onze laadstations

eHome

Ensto One Home

Ensto One

Ensto Wallbox

Wallbox Pulsar

Wallbox Commander 2S

Wallbox Copper SB

Wil je meer informatie betreffende laadinfrastructuur?
Ons team staat voor je klaar!

‘Plug&charge’ laadstation

Toestellen van het type Plug&charge zijn ontwikkeld voor huishoudelijk gebruik en voor residentiele binnen-en buitenparkeerplaatsen. Deze toestellen zijn geschikt voor alle bestaande hybride plug-in wagens en pure EV, en zijn voorzien zijn van een laadkabel met Type 2 stekker.

Toestellen van het type Plug&Charge kunnen worden uitgerust met een geijkte teller (MID), een “counter”, waardoor het mogelijk wordt om via het Counter-Platform maandelijks een manuele ingave te doen van de geconsumeerde stroom die u wil terugbetaald krijgen.

‘Smart’ laadstation

Het ‘smart’ laadstation werd speciaal ontwikkeld om gebruikt te worden in publieke binnen- en buitenparkings, zowel bij particulier, bedrijven, kmo’s,..
Toestellen van het type Smart bevatten een digitale geijkte teller (MID) waardoor automatische registratie van al de uitgevoerde transacties mogelijk wordt.