Over ons

Bouwen en beheren van OPEN en TOEGANKELIJKE oplaadinfrastructuur

EV-Point is een bedrijf gespecialiseerd in het bouwen en beheren van oplaadinfrastructuur voor elektrische wagens. Dankzij haar eigen investeringsvennootschap, EV-Point INVEST kan zij zelf publiek toegankelijke laadpunten voorzien.

Bijna alle autoconstructeurs hebben ondertussen een uitgebreid gamma van zowel hybride als volledig elektrische wagens op de markt gebracht. De ongerustheid over de actieradius van de wagen en de vraag "Waar kan ik onderweg bijladen?" bleef tot op heden een hinderpaal, gezien de eerder beperkte actieradius van elektrische wagens.
EV-Point heeft juist om die reden gekozen voor investering in een nationaal netwerk van publiek toegankelijke laadstations waar IEDEREEN kan laden. Er is contractloze activatie via SMS voorzien naast de traditionele EV-Pass en smartphone applicatie.

Onze missie :

1. Meehelpen aan de transitie naar CO²-vrije mobiliteit – ECO Service Provider

EV-Point wil een oplossing bieden voor de huidige mobiliteitsproblematiek, inzonderheid voor de CO²-uitstoot van verbrandingsmotoren.
De eRijder kan bij ons groen laden! De stroom die u gebruikt komt in dat geval of 100% van de zonnepanelen van de locatie waar u laadt, of van een leverancier van groene stroom.

2. Slimme diensten aanbieden om zorgeloos elektrisch rijden mogelijk te maken

EV-Point stelt een groot netwerk van laadstations over heel Europa ter beschikking. We zorgen voor eenvoudige bediening van de laadstations via diverse activatiemethoden, én voor transparante en duidelijke prijssetting. Eenvoudig beheer van laadstations met real-time zicht op alle transacties, energieconsumptie en kosten. Gratis maandelijkse facturatie en automatisch vergoeden van stroomkosten.

Waarmee kunnen wij u helpen?