openbaar laden

Laden op Publieke parkeerterreinen

Onderweg kunnen laden is van het allergrootste belang om de angst van de veelal nog beperkte actieradius te overwinnen. Daarom heeft EV-Point enerzijds zelf geïnvesteerd in laadinfrastructuur. Anderzijds hebben wij samenwerkingen opgezet met diverse netwerkproviders, zodat u een groot netwerk van laadoplossingen (zowel AC als DC) wordt aangeboden via uw EV-Pass.

Laadoplossingen voor op publiek toegankelijke locaties zijn niet alleen van belang voor de eRijder op zich. Ook de leasingmaatschappijen en autoconstructeurs willen dat er veilig, performant en gecontroleerd kan geladen worden met perfecte dienstverlening voor zowel henzelf als de klant.

Wij ontzorgen bedrijven!

Netwerk van interoperabele laadpunten

EV-Point werkt samen met de grootste netwerken in Europa, waardoor onze laadpassen bij de overgrote meerderheid van de laadstations in Europa bruikbaar zijn. Handig en voordelig , want EV-Point rekent slechts een minimale kost van 0,04 € per kWh aan voor deze interoperabiliteitsdienst.

Wij ontzorgen bedrijven!

Eigen netwerk

Lees alles over ons eigen netwerk in de rubriek Netwerk

Een eigen netwerk opbouwen kan vanzelfsprekend ook voor grotere ondernemingen met meerdere locaties. Belangrijk hierbij is dat een overzichtelijk beheer van de laadinfrastructuur van de verschillende sites behouden blijft.

Met een eigen netwerk kunnen in eerste instantie de kosten voor het wagenpark aanzienlijk worden teruggedrongen, en via het MyEV-Platform behoudt u controle over het optimaal functioneren en benutten van de laadstations waardoor u een maximaal rendement behaalt. Het platform laat elk bedrijf toe een aparte prijs voor ‘gebruikersgroepen’ in te stellen, zoals bijvoorbeeld medewerkers, bezoekers, directie,… Van zelfsprekend heeft de locatie-eigenaar in het MyEV-Platform zicht op alle laadsessies, het verbruik per transactie, de laadtijden en laadsnelheden. Elk van de gebruikers daarentegen ziet alleen zijn/haar eigen transacties.

Het back office systeem zorgt ervoor dat iedere individuele gebruiker alleen diens eigen consumptie hoeft te betalen, op basis van de voor hem/haar gepersonaliseerd ingestelde prijs. U beheert niet alleen de laadstations maar tevens de laadpassen! Via monitoring krijgt u inzicht in laadgedrag en -patronen. U merkt vliegensvlug storingen of een station dat offline gaat, zodat snel kan gereageerd worden.

Wij ontzorgen bedrijven!

EV-Point Connect

Voor bedrijven biedt EV-Point INVEST een totaaloplossing met de formule “EV-Point Connect”. Hiermee bieden wij de meest complete service : laadinfrastructuur op de (verschillende) vestiging(en) van het bedrijf, aangevuld met thuislaadpunten voor eRijders geconnecteerd aan het MyEV-Platform van het bedrijf. Hierbij is automatische terugbetaling van stroomkosten inbegrepen, evenals een gepersonaliseerde EV-pass voor elke bestuurder van een hybride of EV waarmee kan geladen worden op nagenoeg alle publiek toegankelijke laadpunten in Europa. Dit laatste dankzij ons netwerk van interoperabele laadpunten.

Dankzij EV-Point Connect kan elk van uw medewerkers altijd en overal aan het meest voordelige tarief laden: thuis, onderweg en op het werk!

Automatische vergoeding van stroomkosten

De prijs voor stroom kan door de werkgever (of de leasingmaatschappij) in het MyEV-Platform worden ingegeven.
Iedere gebruiker krijgt in real-time inzage in de laadtransacties, het energieverbruik en de kosten.
EV-Point zorgt voor automatische vergoeding van de thuis geconsumeerde stroom van zodra uw account met rekeningnummer is ingesteld.

Wij ontzorgen bedrijven!